Karolina Galla
Prezes Fundacji

mama Ewki i Tomka. Pomysłodawczyni i współzałożycielka Fundacji Czas na las, oraz pierwszego na Śląsku Leśnego Przedszkola Mysikrólik. Zawodowo dyrektor Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Ziemięcicach (aktualnie na urlopie macierzyńskim), konsultant dziecięcej opieki ambulatoryjnej w Siemianowicach Śląskich. Z wykształcenia magister nauk społecznych, logopeda, neurologopeda, pedagog, terapeutka komunikacji alternatywnej i wspomagającej, karmienia i interwencji żywieniowej, promotorka karmienia piersią. Lubi książki, zieleń i kawę.

Anna Leman
Wiceprezes Fundacji
Koordynator projketu "Leśne Przedszkole w Gminie Bobrowniki"

mama dwójki maluchów, Wojtusia i Kai. Interesuje się wszelkimi alternatywnymi metodami rodzicielstwa i edukacji, w szczególności tych, które zbliżają dzieci do natury. Poza tym miłośniczka nietypowych sposób spędzania wolnego czasu – gier wyobraźni, RPG, escape room.
Z wykształcenia magister matematyki teoretycznej. Zawodowo od 11 lat zajmuje się tematyką dotacji i pozyskiwania funduszy zewnętrznych dla firm i instytucji. Najczęściej rozlicza dotację, ale nieobce jej również pisanie wniosków oraz załatwianie innych spraw urzędowych.

Agata Miodek-Wojdyła
Dyrektor przedszkola

Prywatnie żona Szymona i mama dwóch łobuzów, Witka i Jędrka. Dla rozrywki chętnie sięga po książkę lub zobaczy dobry serial. Zawodowo całym sercem pedagog specjalny, terapeuta wczesnego wspomagania rozwoju. Ale też doktor nauk społecznych w dziedzinie pedagogiki z uprawnieniami do zarządzania placówkami oświatowymi.

Magdalena Christ
Metodyk

mama dwóch dziewczynek - Lilianki i Emilki. Miłośniczka lasu, spacerów, kolekcjonerka książek. Współzałożycielka fundacji „Czas na las” i inicjatorka projektu leśne przedszkole Mysikrólik. Zawodowo doktor nauk społecznych w zakresie pedagogiki, adiunkt w Instytucie Pedagogiki na Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach. Z wykształcenia nauczycielka wychowania przedszkolnego i edukacji wczesnoszkolnej, a także terapeuta w zakresie terapii pedagogicznej.

Daria Szubert
Nauczyciel wychowania przedszolnego

Z wykształcenia nauczyciel edukacji wczesnoszkolnej i wychowania przedszkolnego, obecnie uzupełniający swoje kwalifikacje. Pracę z dziećmi rozpoczynała jako instruktor w Związku Harcerstwa Polskiego, spędzając czas głównie na łonie natury, również organziuzując wypoczynek letni pod namiotami. Na codzień wciela się w różne role, podczas gier miejskich w instytucji kultury. Wśród dzieci można ją znaleźć z gitara i śpiewem.

Ewa Konieczy
Nauczyciel wychowania przedszkolnego

Z wykształcenia nauczycielka edukacji wczesnoszkolnej i wychowania przedszkolnego. Od 20 lat związana z judo. Kochając ten sport i dzieci została trenerką judo. Pod jej opieką w przedszkolach dzieci poznawały elementy judo oraz mogły dać ujście swoim emocjom jak i nadmiarowi energii. Uwielbia tematykę związaną z rozwojem dziecka jego osobowości, indywidualności i niepowtarzalności. Prywatnie mężatka i mama 2,5 letniego Mikołaja.

Martyna Jarosławska
Pomoc nauczyciela

Instruktor rekreacji ruchowej o specjalizacji hatha joga, zajmuje się też medytacją poznając naturę umysłu, co pomaga w radzieniu sobie ze stresem. Przez ostatnie 4 lata mieszkała w Beskidzie Wyspowym, gdzie gotowała na warsztatach w ośrodku edukacyjnao rozwojowym. Opiekowała się również dzieciakami gości, którzy zdecydowali się uczestniczyć w warsztatach.

Kamila Kołacz
Pomoc nauczyciela

Interesuje się pedagogiką Montessori, studiuje edukację wczesnoszkolną i przedszkolną. Wolne chwile spędza na łonie natury, rysuje, pisze i kolekcjonuje wspomnienia (fotografuje).

Mikołaj Żądło

Małgorzata Stęchły
Fizjoterapeuta

Fizjoterapeuta i terapeuta integracji sensorycznej. Z małymi pacjentami pracuje od 2008 roku, posiada doświadczenie w pracy z dziećmi z problemami neurologicznymi, ortopedycznymi oraz autystykami i dziećmi ze spektrum autyzmu. Gosi dzieci - Ewa i Antoni pozwoliły jej spojrzeć na pacjentów sercem rodzica, którego priorytetem jest bezpieczeństwo, zdrowie i szczęście dziecka.

Agnieszka Barcicka
Psycholog

Ukończyła psychologię na Uniwersytecie Śląskim oraz studia podyplomowe na SWPS : "Diagnoza kliniczna dzieci i młodzieży". Jest r ównież terapeutą zajęciowym i naturopatą. Szczęśliwa kobieta i mama. Bliskie jest jej sercu podejście pełne empatii w duchu NVC. Kocha przyrodę i wszystko co związane z naturą. Wychowała się w leśniczowce wśród wiewiórek, bażantów i śpiewu ptaków.

Anna Mazur
Logopeda

Fizjoterapeuta, pedagog, ale przede wszystkim logopedą.  Swoje doświadczenie zdobywała pracując z dziećmi z różnymi problemami w przedszkolu, szkole oraz gabinecie.  Aby efektywnie pomagać cały czas podnosi swoje umiejętności i kwalifikacje. Prywatnie mama całkiem dorosłych już synów, żona swojego męża, miłośniczka podróży, spotkań z ludźmi i naturą.

Wiktoria Ferdyn
Nauczyciel języka angielskiego

Po kilkuletnich studiach na wydziale filologii angielskiej i kierunku International Business zrealizowanych w całości w języku obcym, odbytych podróżach po świecie i ukończonych
międzynarodowych projektach przyszedł czas na to, by skupić się na uczeniu innych. Jest to jedna z kolejnych jej pasji, jak squash, jazda konna czy śpiew, z której czerpię nieskończoną radość. Zaraża się od dzieci entuzjazmem, a w Leśnym Przedszkolu może bawić się i odkrywać jeszcze więcej.

Grzegorz Łotocki
Wsparcie techniczne